Regeling compensatie transitievergoeding!

Goed nieuws voor ondernemers met personeel in dienst! Regeling compensatie transitievergoeding!

transitievergoeding

De wetgever wil werkgevers compenseren voor de transitievergoeding van zieke werknemers. Als uw werknemer meer dan 2 jaar ziek is, mag u de arbeidsovereenkomst beëindigen. Uw werknemer heeft dan recht op een transitievergoeding. Vanaf 1 april 2020 kunt u compensatie aanvragen voor de betaalde transitievergoeding.

Hoe was de situatie? Een werknemer die recht heeft op een transitievergoeding, krijgt de vergoeding ook na 2 jaar ziekte. Werkgevers vinden dit onredelijk omdat ze tijdens de ziekteperiode al veel geld hebben uitgegeven aan re-integratieverplichtingen, zoals het 2e spoor traject. Ze voelen zich hierdoor dubbel financieel belast.

Hoe is de situatie nu? Met de Regeling compensatie transitievergoeding kan de werkgever de betaalde transitievergoeding terugkrijgen. De voorwaarden zijn terug te vinden op de site van de overheid.

Aanvragen? Bij het UWV.

De compensatie geldt zowel voor tijdelijke contracten die niet worden verlengd waarbij de werknemer ziek is als voor contracten die na 2 jaar ontbonden worden vanwege arbeidsongeschiktheid. De compensatie geldt ook voor vaststellingsovereenkomsten.

Wilt u meer weten, bel of mail ons! Leuk Personeel helpt u graag verder.