Rijbewijskeuring

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten

Als bestuurder van een voertuig ben je verantwoordelijk voor jouw eigen veiligheid en die van anderen. Je moet volgens de wet “rijgeschikt” zijn. Als je bijvoorbeeld een beperking hebt of bepaalde medicijnen gebruikt, mag je niet altijd een voertuig besturen.

Voor grotere voertuigen, zoals vrachtauto’s en bussen gelden strengere regels dan voor auto’s en motorvoertuigen. De voertuigen zijn groot en zwaar. Bovendien zit je vaker langer op de weg in een vrachtwagen of bus. De verantwoordelijkheid is dan ook groter voor je. Daarom moet je elke 5 jaar gekeurd worden voor rijbewijs C1, C, D1 of D en eventueel ook met
aanhanger E.

Wil je jouw rijbewijs halen of verlengen dan moet je het volgende doen:

  1. Vraag een gezondheidsverklaring aan op de website van het CBR.
  2. Na betaling aan het CBR en het invullen van de vragenlijst ontvang je in jouw digitale CBR-omgeving een brief met een leeg keuringsformulier met een ZD-code.
  3. Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak bij een geregistreerde keuringsarts in Soest. Als de afspraak is gemaakt ontvang je hiervan een bevestiging per mail.

Naast rijbewijskeuringen verzorgt Leuk Personeel ook andere keuringen, zoals:

Meer informatie over een van deze keuringen kun je middels onderstaand contactformulier aanvragen. Geef in het bericht duidelijk aan om welke keuring het gaat.

Aanvraag rijbewijskeuring

    ManVrouw