Arbo keuring asbest/Medische asbestkeuring

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten
Bij Leuk Personeel kun je terecht voor een arbo keuring asbest ook wel een medische asbestkeuring genoemd. De keuring is bedoeld voor alle werknemers die werken met, of in aanraking kunnen komen met asbest. Voor werknemers in de asbestsanering is periodieke keuring zelfs verplicht.

Wat houdt de medische asbestkeuring in?

Tijdens de medische asbestkeuring doet een geregistreerde keuringsarts een lichamelijk onderzoek bij je. Naast de standaardmetingen als lengte, gewicht en bloeddruk, wordt tijdens de asbestkeuring ook je urine onderzocht, je longfunctie en je ogen gecontroleerd. Het goed functioneren van het bewegingsapparaat longen, hart en bloedvaten is essentieel. Bij medische geschiktheid ontvang je na de keuring een bewijs van goedkeuring.

De arts keurt conform de eisen en risico’s die in het Arbobesluit zijn opgesteld. Leuk Personeel is een gecertificeerde arbodienst en volgt hierin het Arbowet en Arbobesluit.

De medische asbestkeuring voor asbestsaneerders vindt plaats bij indiensttreding en daarna elke 3 jaar.

De medische asbestkeuring wordt uitgevoerd door een geregistreerde keuringsarts bij jouw in de buurt. Hiervoor hebben we een netwerk van geregistreerde keuringsartsen in heel Nederland. Bij Leuk Personeel kun je snel terecht voor je medische asbestkeuring en zoals gezegd bij jouw in de buurt.

Wil je een medische asbestkeuring aanvragen of heb je behoefte aan meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel naar Leuk Personeel.

Naast medische asbestkeuringen verzorgt Leuk Personeel ook andere keuringen, zoals:

Meer informatie over deze keuringen kan je middels onderstaand contactformulier aanvragen. Geef in het bericht duidelijk aan om welke keuring het gaat.

 

 

Aanvraag medische asbestkeuring

    ManVrouw